Rekenen en wiskunde in de praktijk. Kennisbasis

Rekenen en wiskunde in de praktijk. KennisbasisW. Oonk, R. Keijzer, S. Lit, N. Figueiredo

Deze nieuwe uitgave in de succesvolle serie Rekenen en wiskunde in de praktijk bereidt pabo-studenten voor op de toetsing van de kennisbasis rekenen-wiskunde. Geschreven door auteurs die hun sporen ruimschoots hebben verdiend op het gebied van rekenen, wiskunde en didactiek.

Docent? Bestel nu een beoordelingsexemplaar »

Ga naar het online materiaal bij het boek

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

gratis voor docenten

gratis voor docenten

bezorging binnen 2 dagen

bezorging binnen 2 dagen

geen verzendkosten

geen verzendkosten

noordhoff marktleider hoger onderwijs

noordhoff marktleider hoger onderwijs

Rekenen en wiskunde in de praktijk. Kennisbasis

Rekenen en wiskunde in de praktijk. Kennisbasis bevat meer dan 400 oefenopgaven die aansluiten bij de toetsdoelen van de kennisbasis rekenen-wiskunde. Het boek presenteert en bespreekt de oefenvragen per domein.

Docent? Bestel nu een beoordelingsexemplaar »
  • helpt studenten hun kennis van wiskunde en rekenen op te frissen en bij te spijkeren;
  • meer dan 400 toetsvragen op het niveau van de kennisbasistoets rekenen-wiskunde;
  • hoog niveau voor een optimaal studierendement;
  • mogelijkheid om per onderwerp te oefenen;
  • handige ondersteunende website met extra toets- en oefenmateriaal.

Productdetails

Auteurs W. Oonk, R. Keijzer, S. Lit, N. Figueiredo
Taal Nederlands Pagina's 170
Uitgegeven 2016 Druk 1
ISBN 9789001866334

Wat vinden andere docenten?

Van deze editie zijn nog geen cijfers bekend.

Over de auteur

Wil Oonk was leraar basisonderwijs, docent Wiskunde in het voortgezet onderwijs, pabodocent en cursusleider van een parttime lerarenopleiding voor wiskunde. Hij promoveerde in 2009 aan de Universiteit Leiden. Tegenwoordig is hij gastonderzoeker aan het Freudenthal Instituut en geeft mede leiding aan een landelijke opleidersgroep.

 

Ronald Keijzer studeerde Wiskunde en promoveerde in 2003 aan de VU op een proefschrift over het leren van breuken. Hij is sinds oktober 2009 lector Rekenen-wiskunde en Didactiek aan de Hogeschool iPabo en werkt daarnaast bij het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht.

 

Sabine Lit studeerde Onderwijskunde en specialiseerde zich in het reken-wiskundeonderwijs op de basisschool. Na haar afstuderen deed zij een aantal jaren onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1990 is zij docent Rekenen-wiskunde en Didactiek, momenteel  op de Hogeschool iPabo in Amsterdam en Alkmaar. Daarnaast werkt zij als zelfstandig onderwijskundige. Zij ontwikkelt rekenmaterialen voor basisscholen en werkt regelmatig mee aan projecten van het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO.

 

Nisa Figueiredo heeft een master Wiskunde en Didactiek en een master Special Educational Needs. Ze werkte als docent Rekenen-wiskunde aan een lerarenopleiding in Portugal en was van 2003 tot 2011 verbonden aan het Freudenthal Instituut als onderwijsontwikkelaar bij projecten voor het (speciaal) basisonderwijs. Momenteel werkt ze als toetsontwikkelaar bij het CITO en als opleider Rekenen-wiskunde aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam.