Leren communiceren

Leren communicerenM. Steehouder & C. Jansen & L. van Gulik & J. Mulder & E. van der Pool & W. Zeijl

Al bijna veertig jaar is Leren communiceren het meest gebruikte communicatiehandboek in het hoger onderwijs. Of het nu gaat om communicatieonderwijs in afzonderlijke cursussen of om vaardighedentrainingen die zijn geïntegreerd in projecten, stages en opdrachten, Leren Communiceren is de communicatieleidraad bij uitstek.

Docent? Bestel nu een beoordelingsexemplaar »

Ga naar het online materiaal bij de 7e druk »

Ga naar het online materiaal bij de 6e druk »

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

gratis voor docenten

gratis voor docenten

bezorging binnen 2 dagen

bezorging binnen 2 dagen

geen verzendkosten

geen verzendkosten

noordhoff marktleider hoger onderwijs

noordhoff marktleider hoger onderwijs

Leren communiceren

Niet alleen na, maar ook al tijdens hun opleiding komen studenten van het hoger beroepsonderwijs en het academisch onderwijs voor nieuwe, soms complexe communicatietaken te staan. Daarvoor moeten ze beschikken over een ruim kennis- en vaardigheden­repertoire, en over het inzicht om daar de juiste keuzes uit te kunnen maken. Natuurlijk moeten ze ook voldoende geoefend zijn om hun communicatieve kennis en vaardigheden met succes toe te kunnen passen. Met Leren communiceren wordt daar een stevige basis voor gelegd.

Een voorproefje van Leren communiceren kunt u hier bekijken.

 

Docent? Bestel nu een beoordelingsexemplaar »
  • al bijna veertig jaar het meest gebruikte communicatiehandboek in het hoger onderwijs;
  • aandacht voor een veelheid van taken op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatie;
  • degelijke kennisbasis met ruime mogelijkheden om de communicatieve vaardigheden te oefenen die een (aankomende) professional nodig heeft;
  • uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent, met video’s die basistechnieken bij het voeren van gesprekken illustreren, aanvullende opdrachten en adviezen voor de sollicitatiebrief en voor diverse zakelijke gesprekssoorten.

Productdetails

Auteurs M. Steehouder & C. Jansen & L. van Gulik & J. Mulder & E. van der Pool & W. Zeijl
Taal Nederlands Pagina's 496
Uitgegeven 2016 Druk 7
ISBN 9789001862329

Wat vinden andere docenten?

Van deze editie zijn nog geen cijfers bekend.

Over de auteur

Prof. dr. Michaël Steehouder was van 1976 tot zijn afscheid in 2011 verbonden aan de Universiteit Twente, vanaf 2000 als hoogleraar Technische Communicatie. Hij publiceerde een groot aantal artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en was coauteur van diverse communicatiehandboeken. Hij was medeoprichter van het tijdschrift Tekstblad en bestuurslid van enkele beroepsverenigingen. Ook schreef hij teksten voor liturgische liederen die werden gepubliceerd in enkele bundels. Michaël Steehouder studeerde Nederlands in Utrecht.

 

Prof. dr. Carel Jansen is sinds 2011 hoogleraar Communicatie en Informatiewetenschappen in Groningen. Eerder werkte hij als hoogleraar in Nijmegen en in Eindhoven, als hoofddocent in Utrecht en als wetenschappelijk medewerker in Twente. Sinds 2002 is Carel Jansen ook bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika. Hij publiceerde een groot aantal artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en was coauteur van diverse communicatiehandboeken. Ook is hij redactielid van diverse wetenschappelijke tijdschriften en vicevoorzitter van het genootschap Onze Taal. Carel Jansen studeerde Nederlands in Utrecht.

 

Drs. Léon van Gulik is docent, onderzoeker en schrijver. Hij werkte onder meer aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam. Behalve bij vakinhoudelijke cursussen was hij bij beide opleidingen ook betrokken bij de ontwikkeling van het schrijfonderwijs en begeleidde hij vele tientallen scripties. Hij publiceerde boekhoofdstukken en artikelen in wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van religieuze creativiteit in moderne natuurgodsdiensten. Léon van Gulik studeerde Cultuur- en Godsdienstpsychologie in Nijmegen.

 

Drs. Judith Mulder is directeur en consultant van firMM information+service design. Daar ontwerpt ze effectieve en klantvriendelijke communicatiemiddelen, met name (digitale) formulieren, documenten en instructies. Ook ontwikkelt en verzorgt ze workshops en trainingen voor professionals. Eerder werkte ze als zelfstandig communicatieadviseur aan een groot aantal projecten voor overheid en bedrijfsleven, en was ze eindredacteur van het tijdschrift Tekstblad. Ze doceerde Communicatieve Vaardigheden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Universiteit Twente, waar ze haar loopbaan begon als onderzoeker naar de kwaliteit van overheidsformulieren. Judith Mulder studeerde Nederlands in Nijmegen en Groningen.

 

Dr. Els van der Pool is sinds 2002 lector Human Communication Development aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ze doet praktijkgericht onderzoek en geeft organisaties advies over professioneel communiceren. Ze was hoofdredacteur van Tekstblad en is momenteel redactielid van Tijdschrift voor Hoger Onderwijs. Tijdens en na haar promotieonderzoek was ze werkzaam als zelfstandig trainer en adviseur voor onder andere de Belastingdienst. Ze is lid van de Adviesraad Onderwijs en Professie van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals. Els van der Pool studeerde Tekstwetenschap in Tilburg.

 

Drs. Willem Zeijl is sinds 2012 docent Taalbeheersing en Communicatie en afstudeercoördinator van de opleiding Media, Informatie en Communicatie van Saxion in Enschede. Eerder was hij aan de hogeschool Saxion en aan de Universiteit Twente werkzaam als docent Communicatieve Vaardigheden. Daarvoor was hij docent Taalbeheersing aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij is behalve coauteur van Leren Communiceren ook coauteur van het Basisboek Taal en van Sales- en accountmanagement. Willem Zeijl studeerde Nederlands in Groningen.

Please login or register to post comments.