Docenten geven deze editie een 7,5

Belastingrecht voor het Hoger Onderwijs

Belastingrecht voor het Hoger OnderwijsDrs. Henk Guiljam, Drs. Marco Hoogesteger, Mr. Bart Kosters, Luc Meerschaert A.A

Dit studieboek behandelt de belastingheffing van particulieren en ondernemers en biedt daarmee een overzicht van de belangrijkste belastingen waarmee een belastingplichtige te maken krijgt.

Docent? Bestel nu een gratis beoordelingsexemplaar »

Ga naar het online materiaal bij de editie 2014 »

Ga naar het online materiaal bij de editie 2013 »

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

beoordelingsexemplaar exclusief bij noordhoff

gratis voor docenten

gratis voor docenten

bezorging binnen 2 dagen

bezorging binnen 2 dagen

geen verzendkosten

geen verzendkosten

noordhoff marktleider hoger onderwijs

noordhoff marktleider hoger onderwijs

Belastingrecht voor het Hoger Onderwijs

Belastingrecht voor het Hoger Onderwijs behandelt de belastingheffing van particulieren en ondernemers en biedt daarmee een overzicht van de belangrijkste belastingen waarmee een belastingplichtige te maken krijgt.

Een voorproefje van Belastingrecht voor het Hoger Onderwijs kunt u hier bekijken.

Docent? Bestel nu een gratis beoordelingsexemplaar »
  • Compleet
  • Meer dan 600 meerkeuzevragen online
  • Praktisch toepasbaar

Productdetails

Auteurs Drs. Henk Guiljam, Drs. Marco Hoogesteger, Mr. Bart Kosters, Luc Meerschaert A.A
Taal Nederlands Pagina's 776
Uitgegeven 2014 Druk 6
ISBN 9789001839499

Wat vinden andere docenten?

Docenten geven deze editie een 7,5

Dit rapportcijfer is het gemiddelde van alle beoordelingen van Hogeschool-docenten

Over de auteur

Drs. H.M. Guiljam: Henk Guiljam is cassatiemedewerker van het Ministerie van Financiën, verder is hij actief als fiscaal auteur voor diverse uitgaven en als docent voor de opleiding tot Fiscaal Adviseur. 

Naast zijn bijdrage aan voorheen De gids en De kleine gids voor belastingstudie en nu de nieuwe serieBelastingrecht is Henk ook auteur van de Fiscale encyclopedie De Vakstudie (onderdeel inkomstenbelasting) en de Fiscale Modellen. Henk verzorgt ook regelmatig studiebijeenkomsten op fiscaal gebied. Door zijn werk als cassatiemedewerker heeft hij ervaring op een breed terrein van de fiscaliteit.

Drs. M.J. Hoogesteger: Marco Hoogesteger is als belastingadviseur volledig gespecialiseerd in de heffing van BTW en overdrachtsbelasting. Na zijn studie fiscale economie en voltooiing van de NOB-opleiding heeft hij ruime praktijkervaring opgedaan bij een van de grote advieskantoren en bij een specialistenorganisatie op het gebied van de indirecte belastingen. Inmiddels is hij partner bij Hoogesteger&Boerman, specialisten BTW en overdrachtsbelasting. 
Naast zijn werkzaamheden als adviseur heeft Marco onderwijs verzorgd voor diverse beroepsopleidingen, verzorgt hij publicaties in de vakliteratuur en is hij auteur van schriftelijke cursussen op zijn vakgebied.

 
Mr. L.F. Kosters: Bart Kosters is senior principal research associate bij het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) in Amsterdam. Na voltooiing van zijn studie fiscaal recht in 1988 heeft hij een aantal jaren gewerkt bij de Belastingdienst en vervolgens tot 2001 op het Ministerie van Financiën. In zijn huidige functie is hij naast zijn managementtaken actief op het gebied van onderwijs en advisering van buitenlandse overheden. 

Naast zijn werkzaamheden voor het IBFD, verzorgt Bart bijdragen aan Vakstudie Nieuws. Daarnaast publiceert hij regelmatig in internationale vakliteratuur en spreekt hij regelmatig op internationale congressen.

L.P.J. Meerschaert A.A.: Luc Meerschaert is hogeschooldocent aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Na een onderwijsopleiding Economische Wetenschappen en Recht I en II heeft hij tijdens zijn inmiddels 29-jarige onderwijservaring en diverse onderwijstechnische verdiepingscursussen tevens een accountantsopleiding Accountant Administratieconsulent afgerond. Naast diverse onderwijsfuncties heeft hij ervaring opgedaan als controller in zowel de profit- als de non-profitsector. 
Luc heeft onderwijs verzorgd in zowel het voltijdonderwijs (mbo, hbo) als in het deeltijdonderwijs (mba, spd, heo). Vanuit een meer dan gemiddelde interesse voor toetsing en afsluiting van studiestof, volgend uit didactisch perspectief, heeft hij zowel voor het mbo- als voor het hbo-onderwijs een aantal toetsprojecten opgezet. Met training door middel van meerkeuzevragen met reflectie in de vorm van antwoordbeschrijving heeft hij veel ervaring. Vandaar dat hij ook voor deze methode verantwoordelijk is voor de opzet en ontwikkeling van de meerkeuzevragen Belastingrecht.